Vekil Şanverdi Uluslararası toplantıya katıldı

Vekil Şanverdi Uluslararası toplantıya katıldı

ABONE OL
26 Mart 2021 11:42
Vekil Şanverdi Uluslararası toplantıya katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili, Irak Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Şanverdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop’un başkanlığında Afganistan, Irak ve Pakistan temsilcilerinin fiziki olarak iştirak ettiği; Rusya Federasyonu, Çin ve İran temsilcilerinin ise çevrim içi katılımıyla yapılan ‘Terörle Mücadele ve Bölgesel Bağlantılılığın Güçlendirilmesi Dördüncü Parlamento Başkanları Konferansı’na katıldı.

Antalya’da düzenlenen programda 21 maddeden oluşan deklerasyon tüm üyelerin oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda tüm dünyayı yakından etkileyen koronavirüs ile mücadelede işbirliği, terörizm, Terör örgütlerinin ülkelerin birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan eylemleri konusunda işbirliği, Suriye’nin geleceği konuları ele alınarak çözüm önerileri görüşüldü.

ŞANVERDİ: DEKLERASYON BÖLGEMİZE HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN
7 ülkenin temsilcilerinin katıldığı toplantıda Türkiye adına hazır bulunan Milletvekili Hüseyin Şanverdi, deklerasyonun Türkiye’ye, komşularına ve bölge ülkelerine hayırlı olmasını, barış ve huzur getirmesini diledi. Türkiye’nin konumu itibariyle çok çeşitli tehditlere maruz kaldığını, bu problemlerinin de çözümünün komşu ülkeler ve yakın coğrafyadaki ülkelerle işbirliği olduğunun altını çizen Şanverdi, “Türkiye’nin barış mesajları, buradan tüm dünyaya yayılacaktır. Bu vesileyle öncelikle ülkemize, daha sonra da komşu ve yakın coğrafyadan katılım sağlayan ülkelerimize bu deklerasyon hayırlı olsun. Ülkelerin koronavirüs, terör gibi çok çeşitli tehlikelerle mücadele konusunda yapılacak olan işbirlikleri ülkelerin yükü hafifletecektir. Bu anlamda son derece önemli olduğuna inandığım Antalya Deklarasyonunun hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


BİR SONRAKİ TOPLANTI 2022 YILINDA RUSYA’DA
Diyaloğu ve iş birliğini teşvik etme, ihtiyaç duyulan bütünleşik, kapsayıcı, dengeli, birbiriyle bağlantılı ve sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında önemli bir rol oynayan bölgesel bağlantılılığı güçlendirme ve bunlara ilaveten terörizmin köklerine inme taahhüdünün yinelendiği konferansın bir diğerinin 2022’de Rusya Federasyonu’nda yüz yüze gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

En az 10 karakter gerekli