“Vekil Yayman en başarılı milletvekilleri listesinde”

“Vekil Yayman en başarılı milletvekilleri listesinde”

ABONE OL
27 Aralık 2021 20:11
“Vekil Yayman en başarılı milletvekilleri listesinde”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, ORC Araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye’nin en başarılı milletvekilleri arasında 5. sırada gösterildi.
Daha önce 25. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili seçilen, 64 ve 65. Hükûmetlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak görev alan Yayman, Hatay’da yaptığı çalışmalarla takdir topladı. Hatay’ın yanı sıra diğer illerde de tanınırlığı olan Yayman’ın, Hatay’a kazandırılan çok sayıda projede imzası bulunuyor.
HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR
Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 1969 yılında Ökkeş ve Fatma Yayman’ın oğlu olarak doğdu. İlk ve orta öğrenimini Hatay’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde “Türkiye’nin İdari Reform Tarihi” başlıklı tezi ile kamu yönetimi ve siyaset bilimi alanında doktorasını tamamladı. Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yaptı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde Türk siyasal hayatı Doçenti oldu. Doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA’da danışman, araştırmacı, uzman olarak çalıştı. Gazetelerin yorum sayfalarında siyasal analizler yazdı. Hürriyet ve Vatan gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde yer aldı. CNN TÜRK Televizyonunda yorumcu siyaset danışmanlığı görevinde bulundu. TRT, 24 TV, NTV, Habertürk, Ülke TV’de uzun süre yorumculuk yaptı. 25. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. 64 ve 65. Hükûmetlerde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı olarak görev aldı. Hüseyin Yayman halen Hatay milletvekilidir. İyi düzeyde İngilizce bilen Hüseyin Yayman, evli ve 2 çocuk babasıdır. (Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli