YAYLADAĞI ŞİİRE DOYDU

YAYLADAĞI ŞİİRE DOYDU

ABONE OL
3 Haziran 2022 10:29
YAYLADAĞI ŞİİRE DOYDU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı’nda Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri şiir ziyafeti gerçekleştirdi.

Yayladağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şiir şenliğine Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe, ilçe protokolü, şairler ve öğrenciler katıldı.

Programa katılan yazar-şair Ali Parlak, programla ilgili dugularını şu sözlerle ifade etti; “Yayladağı Kültür Merkezi’nde yapılan anlamlı etkinliğe başta Kaymakam Bey olmak üzere ilçe protokolü tam kadro katılmıştı. Üstelik program sonuna kadar kimse ayrılmadı salondan. Öğrencilerin samimi gayretleri ve sahne performansları son şiir okunana kadar tuttu onları salonda. Toplamda 12 öğrenci seçtikleri en güzel şiirleri fon müziği eşliğinde yorumladılar. Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Atilla İlhan, Halit Fahri Ozansoy, Şükrü Erbaş, Can Yücel, Abdurrahim Karakoç’un yanı sıra yöremiz şairlerinden Zeynel Abidin Payas ve Ali Parlak’ın şiirleri öğrenciler tarafından yorumlandı. Sadece öğrenciler değil öğretmenler ve okul idarecileri de birer şiir okudular.

PARLAK: GENÇLERE ŞİİRİ SEVDİRENLERE SELAM OLSUN

Program o kadar güzel harmanlanmıştı ki, ortalama bir buçuk saat süren programı sıkılmadan izledi herkes sonuna kadar. Dediğim gibi başta Kaymakam Bey olmak üzere gençlerin çabalarını anlamlı bulup destekleyen Belediye Başkan Vekili, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürleri, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Sağlık Müdürü, Ak Parti ve MHP İlçe Başkanları kocaman bir teşekkürü hak ediyorlar. Öğrencilerini izlemek için salonda bulunan ve en az onlar kadar heyecanlanan velilerimize de teşekkür ediyorum. Her öğrencinin en az bir şiir ezberlemesine vesile olan öğretmen ve idarecileri yürekten tebrik ediyorum. O öğrenciler sadece ezberledikleri şiirleri okumadılar çünkü. Hayatı okudular, hakikate dokundular. Bireysel yeteneklerinin farkına vardılar. Cesaret ve özgüven depoladılar. Gençlere şiiri sevdiren eğitimcilere ve şairlerle gençleri buluşturan idarecilere selam olsun” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli