YAYLADAĞI’NDA 7 MİLYONLUK BÜTÇEYE SAHİP PROJENİN İMZALARI ATILDI

YAYLADAĞI’NDA 7 MİLYONLUK BÜTÇEYE SAHİP PROJENİN İMZALARI ATILDI

ABONE OL
24 Kasım 2022 21:59
YAYLADAĞI’NDA 7 MİLYONLUK BÜTÇEYE SAHİP PROJENİN İMZALARI ATILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Kadın Kooperatifi ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörlüğü (TKDK) arasında “Yayladağı Çilek Pestili” protokolü imzalandı.


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Hatay İl Koordinatörlüğü binasında gerçekleştirilen imza protokolüne Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, TKDK Koordinatörü Savaş Özgürsoy ve Yayladağı Kadın Kooperatifi Başkanı Damla Hatice Yalçın, AK Parti Yayladağı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevgi Güney katıldı.
Bu proje ile, farklı aroması ve uzun raf ömrüyle yoğun talep gören Yayladağı çileği ile üretimi yapılan “çilek pestili” projesi yakın zamanda hayata geçecek.
Yaklaşık 1 yıl önce ilçede kurulan Yayladağı Kadın Kooperatifinde çalışan kadınlar, yöresel ve doğal ürünleri Türkiye’ye tanıtmak, üreten kadın istihdamını artırmak amacıyla kolları sıvadı. Oluşturdukları bu projenin bütçesi yaklaşık 7 milyon lira.


YAYLADAĞI ÇİLEĞİ TALEP PESTİL OLUYOR
Çileğin ilçede ciddi bir istihdam alanı oluşturduğunu anlatan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın; “Çileğimizi diğer çileklerden ayıran fark aroması, lezzetidir. Ayrıca raf ömrü ve hasat süresi de uzundur. Yayladağı Kadın Kooperatifimizin TKDK’ya sunmuş olduğu “Yayladağı Çilek Pestili Projesi” protokolü imzalandı. Yaklaşık 7 Milyon bütçeye sahip projemizin yakın zamanda temeli atılacaktır. Projemize desteklerinden dolayı Milletvekilimiz Sabahat Özgürsoy Çelik, TKDK Koordinatörü Savaş Özgürsoy ve Yayladağı Kadın Kooperatifi Başkanı Damla Hatice Yalçın ‘a sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli