Yayman: Bu bütçe Türkiye yüzyılı bütçesidir

Yayman: Bu bütçe Türkiye yüzyılı bütçesidir

ABONE OL
16 Aralık 2022 10:03
Yayman: Bu bütçe Türkiye yüzyılı bütçesidir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de devam eden bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada 2023 bütçesinin Türkiye 2. yüzyılının bütçesi olduğunu kaydetti.

AK Parti grubu adına söz alarak TBMM’de konuşma gerçekleştiren TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti sayesinde Türkiye’nin çağ atladığını, Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılında da bu atılımın devam edeceğini belirtti. Yayman konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “2023 yılı bütçe görüşmelerinde söz almış bulunmaktayım. 2023 yılı bütçesi aslında bir sene bütçesi değildir, bir yılın bütçesi değildir; Türkiye Cumhuriyeti’mizin, milletimizin, devletimizin 2’nci yüzyılının bütçesidir. 2023 yılı bütçesi Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcının bütçesidir. 2023 yılı bütçesi tam bağımsız ve küresel bir güç olma yolunda hızla ilerleyen ve dünyanın merkezî olma yolunda hızla mesafe alan ülkemizin bütçesidir. Yüzyılın sonunda baktığımızda “Türkiye dünyanın neresindedir?” diye bir soru sorduğumuzda ortaya çıkan bir tek hakikat vardır. Bu hakikat, sessiz devrimler gerçekleştiren büyük lider Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir Türkiye mucizesi yaşanmaktadır.

2023 BÜTÇESİ TARİHİ BİR ADIMDIR

Cumhuriyetimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk kurmuştur ama onu yollarla, otobanlarla, savunma sanayiyle, şehir hastaneleriyle, adalet binalarıyla, kamu binalarıyla ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.” anlayışıyla muasır medeniyet seviyesi düzeyine getiren Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır; kendisine milletimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli milletvekillerimiz, burada şunu belirtmek isteriz: Ceketi asmak için duvarda asılı bir çivisi dahi olmayanlar bugün çıkmış eleştirmektedirler. Biz bu eleştirileri demokratik olgunlukla karşılamaktayız ama yaptığımız bütçe bir 2023 yılı bütçesi değildir, 21’inci bütçedir; cumhuriyet tarihi boyunca, Türk demokrasi tarihi boyunca hiçbir Hükûmete, hiçbir Başbakana, hiçbir lidere nasip olmamış, tarihî bir adımdır. Diğer taraftan, sadece Türk demokrasi tarihi bakımından değil, Avrupa tarihi bakımından da dünya tarihi bakımından da eşine az rastlanır bir bütçedir. Bu bütçeyi yapan AK PARTİ’dir, bu bütçeyi yapan AK PARTİ hükûmetleridir, bu bütçeyi yapan dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhuriyetimiz 1923 yılında kurulduğunda 35 bin köyümüzde elektrik yoktu, yol yoktu, su yoktu, hastane yoktu, doktor yoktu, öğretmen yoktu. İşte, tam yüz yıl sonunda Türkiye’yi muasır medeniyet seviyesi düzeyine getiren tabii ki başka hükûmetler oldu, başka liderler oldu; onlara da teşekkür ediyoruz ama burada şu hususu belirtmemiz lazım: Türkiye Cumhuriyeti devleti gerçekten sonsuza kadar payidar olacaksa bu, güçlü yönetim, istikrarlı siyaset ve gerçekten güçlü bir kalkınmayla olacak. İşte, Türkiye bugün dünyanın 16’ncı büyük ekonomisiyse, Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisiyse bu, Allah razı olsun, hükûmetlerimiz sayesinde olmuştur. Bu rakamları uzatmak mümkün.

BÜTÇEMİZ MİLLETİMİZE VE ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN

Burada şunu söylemek istiyorum: Demir çelik üretiminde Avrupa’da 5’inci, çimento üretiminde Avrupa’da 1’inci, müteahhitlik sektöründe Çin’den sonra dünyada 2’nci sırada; diğer taraftan, turizm bakımından gelirler sıralamasında 11’inci sırada, gelen turist sayısı bakımından 6’ncı sırada. Aslında, bütün bu rakamlar şunu gösteriyor: Evet, Türkiye düne göre çok iyi bir noktadadır; sorunlarımız vardır, bu sorunları çözecek olan irade de AK PARTİ’dedir, AK PARTİ hükûmetlerindedir. Sözlerime son vermeden önce, Hataylı hemşehrilerimize de bir kez daha seslenmek istiyorum. Evet, AK PARTİ’miz, Türkiye’de büyük bir sessiz devrim gerçekleştirmiştir; Hatay’ımızda da Tahtaköprü Barajı, Büyük Karaçay Barajı, Reyhanlı Barajı ve diğer göletlerimizle sulama alanında çok büyük eserler meydana getirmiştir. Diğer taraftan, Amanos Tüneli tüm Hataylı hemşehrilerimizin bir talebi ve dileği olarak Cumhurbaşkanımızın önünde imzadadır ve Cumhurbaşkanımızın, inşallah, en kısa zamanda imzasını beklemekteyiz. Biz, Hatay’da Cumhur İttifakı vekillerimizle, il başkanlarımızla gece gündüz çalışmak suretiyle 21’inci yüzyılın Türkiyesini kurmak ve Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bütçemizin milletimize, ülkemize, vatanımıza hayırlı uğurla olmasını diliyorum.”

En az 10 karakter gerekli