YAYMAN: GAZELUŞAĞI GÖLETİ 2023’TE SU TUTACAK

YAYMAN: GAZELUŞAĞI GÖLETİ 2023’TE SU TUTACAK

ABONE OL
13 Haziran 2022 14:00
YAYMAN: GAZELUŞAĞI GÖLETİ 2023’TE SU TUTACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay milletvekili Hüseyin Yayman pazar günü tüm gün mesaisini Hassa’ya verdi.

DSİ Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, İlçe Başkanı Cafer Yılmaz ve muhtarların katıldığı programlara vatandaşların yoğun ilgisi görüldü.

Yayman yaptığı açıklamada “Hassa Gazeluşağı Göleti yaklaşık 30 yıldır konuşulan ve söz verilen önemli bir sulama projesiydi. Seçim döneminde söz vermiştik. Çok şükür yapımına başlandı. İnşallah 2023’te Göletimiz su tutacak. Milletimize hayırlı olsun. Gölet bu bölgeye hayat verecek ve köyden şehre göçü engelleyecek. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

YAYMAN: SU PETROLDEN DEĞERLİDİR

Yayman “Bu önemli eserin Şehrimize kazandırılmasında katkılarını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Vahit Kirişçi’ye ve DSİ Genel müdürümüze, çalışanlarına teşekkür ederim. Her zaman dediğimiz gibi su petrolden değerlidir” ifadelerini kullandı. 

ÇELİK: TEMMUZ AYINDA BİTİRİLECEK

DSİ Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik ise yaptığı açıklamada “Bölgede Gazeluşağı ve Arpalıuşağı göletlerinin başladığını, çalışmaları yakından takip ettiklerini ve iki göletin de 2023’te tamamlanacağını belirtirken Akbez yer altı barajının ise Temmuz 2022’de bitirileceğini ifade etti. Çelik açıklamasında Tahtaköprü Barajında şuan 175 milyon m3 su olduğunu söyledi.

En az 10 karakter gerekli