YAYMAN HDP’Lİ BULDAN’A SERT ÇIKTI

YAYMAN HDP’Lİ BULDAN’A SERT ÇIKTI

ABONE OL
4 Kasım 2022 08:32
YAYMAN HDP’Lİ BULDAN’A SERT ÇIKTI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM Dijital Mecralar komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’a çok sert tepki gösterdi.

Yayman, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın “Cumhuriyet, yüz yıllık bir yıkım projesidir.” şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Yayman, Meclis’te düzenlediği toplantıda, AK Parti’nin kuruluşunun 20. yıl dönümü olduğunu söyledi. Yayman, AK Parti’nin mensubu olmaktan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümekten şeref duyduğunu belirtti. Yayman, HDP Eş Genel Başkanı Buldan’ın “Cumhuriyet, yüz yıllık bir yıkım projesidir.” şeklindeki sözlerine de tepki gösterdi. Buldan’ın sözlerini kınadığını belirten Yayman, bu sözleri kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Cumhuriyetin kimsesizlerin kimsesi olduğunu vurgulayan Yayman, cumhuriyete söz söylemenin “hadsizlik olduğunu” vurguladı. Yayman, “İnsan bir kere aynaya bakar. Bu ülkenin polislerini, askerlerini şehit edenler çıkmışlar cumhuriyetimize söz söylüyorlar. Siz bu Cumhuriyetin vatandaşı değil misiniz? Eleştiri hakkınızı kullanabilirsiniz ama ne demek ‘yüzyıllık yıkım projesi’. Yıkım sizin kafanızda. Yıkım sizin satılmış zihinlerinizde. Siz kimsiniz? Bu cesareti kimden alıyorsunuz? Size sufle verenler kimler, çıkın açıklayın” dedi.

“BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU”

Yayman, Buldan’ın cumhuriyete yönelik sözlerine CHP’den tepki gelmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Hem Atatürk’ün kurduğu parti olmakla övüneceksiniz hem Cumhuriyetin ilanından önce kurulduğunuzu ifade edeceksiniz, hem de Cumhuriyet hakkında söz söylendiğinde dut yemiş bülbüle döneceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. 6’lı masanın gizli ortağı HDP’lileri küstürmemek için mi böyle bir takiye yapıyorsunuz? Aynı şekilde kendisine vatansever diyen İYİ Parti ve Meral Akşener’in bu konuda ne diyeceğini bütün kamuoyu merak etmekte.”

“CHP ‘BAŞÖRTÜSÜ’ KONUSUNDA MIZIKÇILIK YAPIYOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ve İngiltere ziyaretlerini eleştiren Yayman, Cumhurbaşkanlığının yolunun Washington ve Londra’dan geçmediğini, Türkiye’nin 81 ilinden geçtiğini söyledi. Yayman, “Kayıp 8 saatle ilgili de CHP sözcülerinden milletimizi ikna edecek bir cevap bekliyoruz.” dedi.

AK Parti’nin başörtüsüne yönelik Anayasa değişikliği teklifi vereceğini anımsatan Yayman, CHP’nin başörtüsü konusundaki tutumunu eleştirdi. Yayman, “Bir gün ‘Biz bu sorunu çözeceğiz’ diyor. Diğer gün ‘Hadi gelin beraber çözelim’ denildiğinde de mızıkçılık yapıyor, ben oynamam diyor. Milletimiz bütün bunları görmekte” diye konuştu. Yayman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Mehmet Ali Birand’ın sunduğu 32. Gün programının reklam arasında söylediği sözleri eleştirdi. Yayman, “Refahyol hükümetini ben yıktım demesi yıllar sonra gerçeklerin ortaya çıkmasıdır. Akşener, kral çıplak. Bu sözleriniz hakkında aziz milletimiz sizden cevap beklemekte.” dedi.

En az 10 karakter gerekli