Yayman: Müjde! Mileyha sulak alan ilan edildi

Yayman: Müjde! Mileyha sulak alan ilan edildi

ABONE OL
3 Eylül 2021 12:03
Yayman: Müjde! Mileyha sulak alan ilan edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde çevre tahribatıyla yoğun olarak gündeme gelen Samandağ Mileyha alanıyla ilgili müjdeli haber TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’dan geldi.

Yayman, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel müdürü İsmail Üzmez’i ziyaret ederek müjdeli haberi bizzat duyurdu. DKMP kararıyla Mileyha Sulak alan ilan edildi. Bu haber başta Samandağlılar olmak üzere tüm doğa severlerin yüreğine su serpti.. Hatay ve bölge adına sevindirici bir gelişme oldu..

TALANA SON VERİLECEK

Yayman yaptığı açıklamada “Asi Nehri’nin Akdeniz’e döküldüğü yer olan Mileyha Kuş Cenneti dediğimiz yer tabiat adına kalan son parçadır. Sahip çıkılmasa burası da yok olup gidecek ve betona teslim olacaktı. Mileyha göçmen kuşların göç yolu üzerinde olan eşsiz bir tabiat harikası. Mileyha’da tam 282 farklı kuş türü kayıt altına alınmış. Bu inanılmaz bir sayı. Mileyha’nın Bu kadar kuş türüne ev sahipliği yapması dahi buranın ne kadar önemli bir lokasyon olduğunu ortaya koyuyor. Bu karar Hatay’ımıza hayırlı olsun. Mileyha’yı koruduğumuz da en az Manyas Kuş Cenneti kadar etkileyici olabilecek bir alan. Mileyhayı sulak alan ilan ettiğimiz için gurur duyuyoruz”

DKMP YÖNETİM PLANI YAPACAK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü İsmail Üzmez yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde olumsuz haberlerle gündeme gelen ve tabiat severleri ayağa kaldıran Mileyha’da müjdeli bir haberimiz var. 1 Eylül 2021 tarihli kararla Mileyhayı sulak alan ilan ettik. Şimdi artık kolları sıvayıp yönetim planı yapacağız. Mileyhanın sulak alan ilan edilmesini en başından beri ısrarla takip eden Hatay vekili Hüseyin Yayman’a ve tüm tabiat severlere teşekkür ederim. Yayman’ın tabiat adına yaptıkları herkese örnek olmalıdır” dedi.

YAYMAN SÖZ VERDİK, YAPTIK

Yayman açıklamasında bu güzel karar İçin Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürümüz İsmail Üzmez beye ve DKMP Adana Bölge müdürlüğüne ve emeği geçen isimsiz kahramanlara teşekkür ederiz. Ayrıca bu konuda yaptığı yayınlarla farkındalık oluşturan Emin Yoğurtçuoğlu ve onun şahsında tüm doğa severlere teşekkür ederiz. Onların gayreti ve çabası çok önemlidir. Samandağlı doğa severlere ayrıca teşekkür ederiz.”

Yayman sözlerinin devamında, Buraya Hendek kazıldığında hemen gelerek olayın vahametini bizzat yerinde gördük. Burada biz bir söz verdik. Mileyha’nın aç gözlüler tarafından talan edilmesine izin vermeyeceğiz ve Mileyhayı koruma altına alacağız dedik. Çok şükür sözümüzü tutmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Şimdi artık asıl görevimiz başlıyor. Mileyha sulak alan ilan edildikten sonra yönetim planı yapılarak buraya harfiyat ve moloz dökülmesine, inşaat yapılmasına ve değişik şekillerde talan edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Hatay Büyükşehir belediyesini göreve davet ediyorum. Mileyhanın korunması tabela asarak olmaz. Buraya harfiyat ve moloz dökülmesine artık son verilmesi gerekiyor. Bu görev Hatay Büyükşehir belediyesinindir.. Doğa severlerin Konuyu yakından takip etmesini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Hatay Tabiatı Koruma Dernek Başkanı Abdullah Öğünç, “bu güzel karar İçin başta DKMP Genel müdürlüğüne, tüm doğa severlere ve konuyu yakından takip eden doğa dostu Vekilimiz Hüseyin Yayman’a teşekkür ediyorum. Bu karar İçin çok mutluyuz” dedi.

En az 10 karakter gerekli