YAYMAN: SOSYAL MEDYA BATAKLIĞINI KURUTACAĞIZ

YAYMAN: SOSYAL MEDYA BATAKLIĞINI KURUTACAĞIZ

ABONE OL
4 Mayıs 2024 23:26
YAYMAN: SOSYAL MEDYA BATAKLIĞINI KURUTACAĞIZ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya bataklığını kurutacaklarını söyledi.

Yayman, dijital mecraların ahlaki ve etik kurallara uygun olması için büyük mücadele verdiklerini vurgulayarak, özellikle gençleri ve çocukları korumak adına bu konuya özel bir önem verdiklerini belirtti. Yayman, halkın hassasiyetlerini dikkate alarak, TikTok gibi popüler dijital platformların içerik politikalarının ve denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Özellikle aile değerlerinin korunması, çocuk istismarının önlenmesi ve madde kullanımının özendirilmemesi gibi konularda daha etkin tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.

“ÇALIŞMALARIMIZI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Milletvekili Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu olarak TikTok ve benzeri dijital mecraların yöneticileriyle sürekli olarak iletişim halinde olduklarını ve bu konuda görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. Toplantılarda, platformların içerik politikalarının gözden geçirilmesi, ahlaki değerlere daha fazla saygı gösterilmesi ve kullanıcıların güvenliğinin sağlanması için yapılması gerekenlerin ele alındığını belirtti. Son olarak, Yayman, “Milletimizin TikTok ve benzeri platformlara yönelik taleplerini dikkate alarak, dijital mecraların ahlaki ve etik kurallara uygunluğu konusunda kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diyerek, kamuoyuna verdiği sözü teyit etti.

En az 10 karakter gerekli