Yeşildal: HBB yangından mal mı kaçırıyor?

Yeşildal: HBB yangından mal mı kaçırıyor?

ABONE OL
26 Ağustos 2021 15:23
Yeşildal: HBB yangından mal mı kaçırıyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı arazi satışlarına karşı hukuk yoluyla vatandaşların hakkını savunacaklarını belirtti. Başkan Yeşildal, HBB’nin yangından kaçırır gibi mal sattığını belirterek, Hatay’ın değerlerine hep birlikte sahip çıkılmasını istedi. CHP’li vekillere de seslenen Yeşildal, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın değil halkın vekili olun çağrısında bulundu. İl Binası’nda yaptığı basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Yeşildal, açıklamasında, “Biz Hatay’da siyasi çekişme istemiyoruz. Hatay’ımız 21. Yüzyılda susuzluk problemiyle karşı karşıya. Bu problemin çözümü için AK Parti ailesi olarak biz her zaman katkı vermeye hazırız. Bu şehrin her bireyinin hizmet alabilmesi için partili partisiz herkesin kaliteli hizmet alabilmesi için biz her türlü desteğe hazırız. Daha önce de HBB taş binası önünde halkımıza bilgi vermek amacıyla bir araya geldik. Burada bu yerler satıldığında bir daha geri dönüşü olmayan değerler olduğunu belirttik. Bununla yetinmedik, encümen üyelerimiz konuya şerh koydu ve konuyu yargıya taşıdık. Söz konusu 5 alandan 3’ünün encümende satışına karar verildi. Ancak bu bir son değil. Yargının da üzerine düşeni yapacağına inanıyorum. Yalnızca biz değil STK ve ticaret odalarının da satışa karşı çıkmasına rağmen, HBB yönetimi kamuoyunun görüşlerini önemsemeden kendi bildiğini okudu. Satılan yerlerden birisi fuar alanı, bir diğer yer de EXPO alanına yakın noktada bir yer. Buralar görüldüğü gibi zeytinlik alanlardır. Buradan Tarım İl Müdürlüğü’nü de göreve davet ediyorum.

BU ŞEHRİN PETROL İSTASYONU’NDAN BAŞKA GÜNDEMİ YOK MU?

Bir diğer alan da Narlıca’da petrol istasyonunun yeridir. Bu şehrin petrol istasyonundan başka gündemi yok mu? Şehir susuzluktan kırılırken, Arsuz, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı, Antakya, İskenderunlu vatandaşlar susuzlukla uğraşırken, ilimiz çöp, çamur, çukur gündemiyle uğraşırken, sivrisinekler askerlik çağına gelmişken, Hatay’ın petrol istasyonundan başka gündemi yok mu? Daha önce de 2 petrol istasyonunu başkalarına peşkeş çektiler. Buralara ilişkin de dava açacağız. İnşaat alanını petrol istasyonu olarak peşkeş çektiler. Biz Hatay halkının hakkını korumakla yükümlüyüz. Yeşil alandan petrol istasyonuna çevrilen yerlerde zaman aşımı diye bir kavram yoktur. Büyükşehir yönetimi bu tavrı sürdürdükçe biz de sonuna kadar hukuk yoluyla vatandaşların hakkını koruyacağız. Bu şehrin en önemli yerlerini 8-10 gün içinde yangından mal kaçırır gibi ihaleye çıkıp satacaksınız ve her ihaleye de 1’er kişi girecek. Böyle saçmalık olamaz. Biz bunun sonuna kadar peşine düşeceğiz ve vatandaşın hakkını koruyacağız.

BU VEKİLLER HALKIN VEKİLLERİ Mİ YOKSA LÜTFÜ SAVAŞ’IN VEKİLLERİ Mİ

Biz daha önce yaptığımız basın toplantısında hassas davrandık. Elimize metin tutuşturularak basın toplantısı yapmadık. Kalbimizden konuştuk. Ama bazı arkadaşlar çıkıp konuyu partiler arası bir konuymuş gibi göstermeye çalıştı. Buralar AK Partililerin ya da CHP’liler in değil tüm Hataylılarındır. Biz bu taktiğe alıştık. Milletten 2 türlü oy alırsınız. Birincisi milletin derdiyle dertlenir, yolunu yapar, haşereyle mücadelesini yaparsınız, bir diğer yolu da vatandaşı kamplaştırarak böler ve blok halinde oy alırsınız. Biz o toplantıda sanki CHP’yi bombardımana tutmuşuz gibi açıklama yaptılar. Biz HBB’yi eleştirdik, ses Suzan Şahin’den çıktı. Biz daha önce de çağrıda bulunup bu vekillerden halkın haklarını korumalarını talep etmiştik. Ama hiçbirinden ses çıkmadı. HBB’nin şirketinde çalışan bir genel müdür vatandaşa hakaret etti. Hiçbiri vatandaşın hakkını savunmadı. Bu arkadaş 5 ay görevde kaldı. Lütfü Savaş, bir TV kanalında “Bir raylı sistem var bir de reyli sistem var dedi. Bu sözün zihinsel altyapısında ben bu arkadaşın düşüncesine karşı çıkmıyorum ama sizin oyunuza ihtiyacım var o yüzden emekli ettik” düşüncesi vardır. Bir süre önce de CHP’de yetişmiş eleman mı var demişti. Bu vekiller o zaman da çıkıp halkın hakkını savunmadılar. Buradan CHP’li arkadaşlara sormak istiyorum. Bu vekiller halkın vekili mi yoksa Lütfü Savaş’ın vekilleri mi?

SUZAN ŞAHİN YANILTILDI

Biz açıklama yaptık, konunun muhatabı çıkıp açıklama yapmadı. Benden tavsiye o vekiller halkın vekili olsunlar. 2018 seçimleri öncesinde listeler açıklandıktan sonra HBB Başkanı devreye girerek isimleri değiştirerek bu kişileri listeye soktu. CHP tabanı artık bunlar halkın vekili değil, Lütfü Savaş’ın vekilidir diyor. Suzan Şahin, buraları HBB satın aldı değerlendirdi ve sattı bunda ne var diyor. Satılan 5 alanın dördü 2004-2009 yılları arasında Mehmet Yeloğlu döneminde düzenlenen alanlar. Ne satın alması. Biz buraların satışından elde edilecek gelirin nereye gideceğini de petrol istasyonu uygulamalarından biliyoruz. Suzan Hanım yanıltılmış. Eline bir metin vermişler ve bilgileri yanlış. Satın alınan alanlar dediği 5 yerin 4’ü satın alınmamış.

KOMİK DURUMA DÜŞMEYİN

Yaptıkları açıklamada ihaleye verilen yerler buralar değil deniyor. Ama buralar daha önceden restore edilmiş. Buraları kim restore etti. Birisi herhalde babasının hayrına gelip yapmadı. Restorasyon pahalı bir iş. Şimdi de ihalede olan yerleri çıkarıp başka yerler eklemeye çalışıyorlar. Bunun çabası içine girmişler. Bunlar hep bize geliyor. Allah için komik duruma düşmeyin. Gerçeklerin ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu var. Hiç bu oyunlara girmeyin.

TEMEL İHTİYAÇLAR KARŞILANAMIYOR

Bu şehrin bütçesi 2 Katrilyon TL eski parayla. Ama bu bütçeye rağmen şehrin temel ihtiyaçları dahi karşılanamıyor. Şehir susuz, yollar meteor yağmış gibi çukur içinde. Sinekle dahi mücadele edilemiyor. Bunun bir tek sebebi var. Kaynaklar peşkeş çekiliyor ve şehir perişan halde bırakılıyor. Biz bu konularla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ben CHP içerisinde bu durumları görüp hakkıyla siyaset yapanlara teşekkür ediyorum. Ancak halkın değil Lütfü Savaş’ın vekili gibi davrananları da kınıyorum. Bu konular partiler arası konular değil halkın ortak değeri olan konulardır. Hangi partiye, görüşe dine mensup olursak olalım şehrin ortak değerleri konusunda bir araya gelerek mücadele edebilmeliyiz. Hatay bu iradeyi içinde bulunduran bir şehirdir. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Yanlış uygulamayı kim yapıyorsa onun karşısında dimdik duralım” ifadelerini kullandı.

(Haber: Hikmet OTUZBİR)www.hataybuyuksehirgazetesi.com

En az 10 karakter gerekli