“Yetim: Çaresiz hastalıkların çaresi ozon tedavisi”

 “Yetim: Çaresiz hastalıkların çaresi ozon tedavisi”

ABONE OL
21 Aralık 2022 17:17
 “Yetim: Çaresiz hastalıkların çaresi ozon tedavisi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Bölümü Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Tülin Durgun Yetim, tamamlayıcı tıp alanında çığır açan hastalıklara en uygun tedavi olan ozon tedavisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hatay’ın alanında uzman hekimlerinden olan Yetim, tıbbın çözüm bulamadığı hastalıklara çare olan ozon tedavisinin Hatay’daki en önemli uygulayıcılarından biri olarak biliniyor. Yetim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Tıp dünyası insan vücudunun ancak %90 kadar kısmını çözebilmiş ve tedavi edebilmiştir. Geri kalan hastalıkların tedavisinde tamamlayıcı tıp denilen yöntemler etkili olmaktadır. Bu tedavilerden biri ozon tedavisidir. Ozon tedavisi; Ozon gazı, üç oksijen atomundan (O3) oluşan renksiz bir gaz olarak tanımlanır. Bağışıklık sistemini uyarmak suretiyle tıbbi hastalıklar veya rahatsızlıkları tedavi etmek için kullanılabilir. Alerjilerde, bölgesel zayıflamada, diyabette, kalp damar hastalıklarında, uykusuzlukta, depresyon, alzehemirde, demans tedavisinde, multiple skleroz, iyileşmeyen yaralarda, zayıflama tedavisinde, cilt güzelleştirme ve gençleştirmede, enfeksiyon tedavisinde, kanser tedavisinde bağışıklığı arttırmada, tansiyon hastalarında, romatizmal hastalıkların tedavisinde, hepatit tedavisinde, parkinsonda kullanılır.

ÖZEL EĞİTİMLİ HEKİMLER TARAFINDAN UYGULAMA YAPILMALIDIR

Kan yolu, rektal yol, yaralara torbalama, vaginal yol, kas dokusu ve eklem içine uygulanarak tedavide kullanılabilir. Ehil ellerde yapılması gerekmektedir. Aksi halde hastalara fayda vermediği gibi zararda verebilir. Öncelikle, ozon tedavisinin mutlaka bu konuda özel eğitim almış bir hekim tarafından veya onun gözetiminde uygulanması gerekmektedir. Bu sayede yani tıbbi bir uygulama olan ozon tedavisinin tıp eğitimi almış bir hekim tarafından uygulanması sayesinde, hangi hastalığa hangi yöntemle ve hangi dozda uygulama gerçekleştirileceği güvenli bir biçimde tespit edilebilir. Bunun yanı sıra, ozon tedavisinin uygulanacağı kliniğin hijyen koşullarının üst düzeyde sağlanması elzemdir. Örneğin ozonlamanın el değmeden kapalı sistem yapılıp yapılmadığına mutlaka dikkat edilmelidir. Ozon tedavisinde dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise kullanılan malzemenin orijinal olup olmadığıdır.

UYGULAMALARIM ÇOK BAŞARILI SONUÇ VERDİ

Bunun gibi, ozon tedavisinde kullanılan cihazların orijinal ve ileri teknolojiye dayalı cihazlar olması da oldukça önemlidir. Doğanın mucizesi olan ozon ile tanışmam özellikle koronanın aktif olduğu dönemde olmuştur. Koronanın nasıl hastalık yaptığı ve hangi organlara zarar verdiğini makalelerden araştırırken ozon ile tanıştım. Ve korona geçiren hastalarda tedaviyi uyguladım inanılmaz başarılı sonuçlar aldım. Enfeksiyon değerlerinin çok kısa bir sürede düştüğünü ve akciğer kapasitelerinin arttığını gözlemledim. Korona sonrası tekerlekli sandalye ile gelen nefes almada problem yaşayan hastalarda uyguladım ve çok başarılı sonuçlar aldım hastalarım eve yürüyerek gittiler. Özellikle korona sonrası hastalarda pıhtılaşma sorunu olmakta ve kalp krizi veya beyine pıhtı atma gibi bir çok damar tıkanıklığı ile sonuçlanan hastalıklara neden olduğu görülmüştür. Damar tıkanıklıklarına sebep olan pıhtıları açtığı ispatlandığından bu dönemde kullanılması önerilmektedir. Kısacası bir çok hastalığa faydası olan ve özelliklere bağışıklığı arttırdığından yılda bir kez herkesin yaptırmasını tavsiye ederim. Doğanın mucizelerinden yararlanmak ve tıbbin çaresiz kaldığı hastalıklarda ozonun etkisinden faydalanmak oldukça yararlıdır” ifadelerine yer verdi.

Bu anlamda şikayetleri olan vatandaşlara ozon tedavisi önerisinde bulunan Yetim, elde ettiği başarılarla yıldızını her geçen gün parlatıyor.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli