Akşener: Biz İYİ Parti olarak üç maymunu oynamayacağız

Akşener: Biz İYİ Parti olarak üç maymunu oynamayacağız

ABONE OL
9 Kasım 2022 13:51
Akşener: Biz İYİ Parti olarak üç maymunu oynamayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle: Biz her kasım ayında cephelerde, savaşlarda mücadele ile geçmiş bir gençliği, memleketi kaldırmayla geçmiş yılları vatana millete adanmış ömrü selamlarız. 5 bin yıllık Türk tarihinin en şanlı liderlerinden birini selamlarız. 57 yıllık kısacık ömrüne yüzlerce yılı sığdıran cesur koskoca yüreği selamlarız. İyiler erken gidermiş. Kendimizi kötü hissedişimizin neden bundandır. Mümkün olsa ömrümüzden ömrüne katmayı geçirmeyenimiz yoktur. Biz her 10 Kasım’da Atamızı vefayla, şükranla, özlemle, hüzünle ama dimdik durarak rahmetle anarız. Dünyada ömründen çok daha uzun süre bu kadar samimi, bu kadar canlı duygularla böylesine büyük minnetle anılan başka bir lider var mıdır?

Henüz 38 yaşında 7 düvelin ordularına karşı yaktığı istiklal ateşini, 41 yaşında zafer kazanmış liderin ülkesinde kimsenin umutsuzluğa kapılmasına gerek yoktur. Bugün bambaşka imkanlar var. Mesele Cumhuriyetimize çapsızların musallat olması değil. Ülkemizi ve milletimizi çapsızlardan koruyup kollayabilmek. Tek bir evladımız okula aç gidiyorsa, tek bir anne bu yüzden gözyaşı döküyorsa, iktidar sahipleri saraylarında şatafat içinde yaşamaya, borazanları yalanlar söylemeye, danışmanları 5-10 maaş alıp keyif sürmeye devam ediyorsa orada durup düşünmemiz gerekiyor. Milletimizin emriyle bize İYİ Parti’yi kurduran, memleketi sokak sokak gezdiren, bize durmayı, dinlenmeyi, yorulmayı yasaklayan kararlığımız bundan. Yapmaya çalıştığımız bunun gereğini yerine getirmektir. Önce millet, önce memleket demekten asla vazgeçmeyeceğiz. Yılmadan çalışacak, sonunda mutlaka başaracağız.

Biz İYİ Parti olarak üç maymunu oynamayacağız. Acı gerçeklerin karşısında susamayız, susmayacağız. Geçtiğimiz günlerde Ankara milletvekilimizle Erzurum milletvekilimiz Bütçe Komisyonu’na bir teklif sundular. İlkokul, ortaokul ve lisede okuyan 16 milyon öğrencimize günde bir öğün yemeğin ücretsiz olarak verilmesiydi. Çünkü çocuğunu okula kahvaltısız göndermek zorunda olan annelerimizin feryadını dinledik. 6 milyon öğrencimiz için talep ettiğimiz miktar yaklaşık 22 lira, 1 dolardan birazcık fazla. Yani iktidar çocuklarımıza 1 doları bile çok gördü. Aile dostu Hariri’nin cebine 24 milyar lira koydu, Ankapark denen ucubeye 14 milyar lira harcadı ama bizim çocuklarımıza 1 doları çok gördü. İYİ Parti iktidarında ilk işimiz çocuklarımıza günde bir değil, 2 öğünü de ücretsiz sunacağımız rüzgar gülü projemizi hayata geçirmek olacak.

Sefalet Endeksi’nde tarih yazdık ve birinci olduk. İkinci Dünya Savaşı’nın en zorlu zamanlarından bile çok daha kötü durumda olduğumuz ortaya çıktı. Bay Kriz’e göre bunlar iyi günlerimizmiş. Parlamenter sisteme göre daha iyi durumdaymışız. O dönemlerde Türkiye’de istikrar yokmuş, buzdolabı da yoktu, çamaşır makinesi kim buldu acaba? Kim getirdi ki ülkeye, renkli televizyon da yoktu galiba… Rahmetli Özal yerinde dönüyordur.

En az 10 karakter gerekli