Hatay Basın Cemiyeti Başkanı Hikmet Otuzbir, asrın felaketinin birinci yıldönümünde kentte unutulmayacak acılar yaşandığını söyledi.
11 ili etkileyen depremde en büyük yıkımın ve en çok can kaybının Hatay’da yaşandığını hatırlatan Başkan Otuzbir, “İnsanlık tarihinde belki de hiç görülmemiş bir yıkımla karşı karşıya kaldık. Üzerinden bir yıl geçmesine rağmen yıkımın etkilerini nereye baksak görebilecek durumdayız. Yaşayan yıkımda çok sayıda canımızı yitirdik. Bu acı değil bir yıl, yıllar geçse de unutulmayacak.” dedi.
“DEPREMİN MERKEZİ MARAŞ, YIKIMIN MERKEZİ HATAY”
Depremlerin ardından ‘Kahramanmaraş merkezli deprem’ vurgusuna da değinen Başkan Otuzbir, “Bu ifadenin kullanılması Hataylıları fazlasıyla üzen başka bir durum. Bu şehir tarifsiz acılar yaşadı. Yaşanan yıkım ve kayıplar neredeyse diğer 10 ile eşdeğer boyutta. Burası yıkımın merkezi Hatay. Bu şehrin yeniden ayağa kalkması için daha çok birlik olmalıyız. Bu memleket bizim.” şeklinde konuştu. Depremde yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet dileyen Başkan Otuzbir, aynı acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.
GENEL
01 Kasım 2025KÖŞE YAZILARI
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025
1
Sağlık Bakanı Koca, bir haftada vaka sayısı azalan illeri açıkladı
47724 kez okundu
3
YAYLADAĞI BELEDİYESİ KARLA KAPLANAN YOLLARI AÇIYOR
8090 kez okundu
4
Hatay Sahilleri, Tatilcileri Bekliyor
7916 kez okundu
5
MERSİN’DEN HATAY’A 24 TON LİMON VE PORTAKAL
7204 kez okundu