TELEFERİK KAZASININ ACISI AYDIN’A DÜŞTÜ

TELEFERİK KAZASININ ACISI AYDIN’A DÜŞTÜ

ABONE OL
13 Nisan 2024 23:00
TELEFERİK KAZASININ ACISI AYDIN’A DÜŞTÜ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’daki Tünektepe Teleferik Tesisinde, kopan kabinde ölen Aydınlı Memiş Gümüş, Aydın’ın Söke ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

Tünektepe mevkiindeki teleferik kazasının yankıları sürerken, en son yapılan açıklamada,  teleferik vagonunun havada asılı kalması üzerine mahsur kalan vatandaşların kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiği, Olayda 1 vatandaşın hayatını kaybettiği duyurulmuştu. Bu arada kazada ölen Memiş Gümüş isimli kişinin Sökeli olduğu, ağır yaralanan eşi Keziban Gümüş’ün de Bağarası Hürriyet Okulu’nda öğretmenlik yaptığı öğrenildi.

SON DURUMU YERLİKAYA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’daki teleferik kazasında kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve asılı kalan 15 kabindeki 98 kişinin başarıyla tahliye edildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait 4 helikopterin kurtarma çalışmalarında aktif görev aldığını belirtti. Kurtarma çalışmalarının titizlikle sürdürüldüğünü bildiren Yerlikaya, şunları kaydetti: “Asılı kalan 15 kabindeki 98 kişi başarıyla tahliye edilmiştir. Bölgeye AFAD, jandarma, polis ve asker, UMKE, STK ve itfaiyeden oluşan 543 arama kurtarma personeli ile 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans ile dron görevlendirilmiştir.”

En az 10 karakter gerekli