İŞKUR Hatay’dan TYP duyurusu  

İŞKUR Hatay’dan TYP duyurusu  

ABONE OL
18 Ekim 2022 16:19
İŞKUR Hatay’dan TYP duyurusu  
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Toplum Yararına Program (TYP) İlanı yayınladı.

Yapılan duyuruda; “Hatay Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında geçici süreli 4,5 (dört buçuk) ay çalıştırılmak üzere 57 kişilik Temizlik Görevlisi Personeli alımı yapılacaktır. Çalışma süresi haftalık 45 saat, günlük 7,5 (yedi buçuk) saattir. Pazartesi’nden Cumartesi’ne kadardır.

BAŞVURULAR 17.10.2022–21.10.2022 tarihleri arasında e-devlet, ALO 170 hattı ve İŞKUR internet sitesinden (https://esube.iskur.gov.tr) yapılacaktır. İlçeler: Antakya, İskenderun, Dörtyol, Reyhanlı, Kırıkhan, Samandağ, Arsuz, Hassa Personel seçimi Noter Kurası ile yapılacaktır. Program Başlangıcı: 01.11.2022 Program Bitişi: 15.03.2023

BAŞVURACAK ADAYLARIN DİKKATİNE: 1- Aynı hanede yaşayanların toplam geliri Asgari Ücretin 1,5 (bir buçuk) katı (8.250,52 TL) aşmaması gerekmektedir. 2- Başvuru tarihinde işsiz olması, 3- 18 yaşını doldurmuş olması, 4- Emekli ve/ve ya malul aylığı almaması, 5- Öğrenci olmaması (Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencileri hariç) 6- Aynı adreste ikâmet eden başvuru sahiplerinden, İŞKUR’a kaydı eski olan kişi yararlanabilmektedir. 7- Katılımcıların programlardan genel yararlanma süresi 9 ay ile sınırlıdır. 27.09.2021 tarihinden sonra TYP’den yararlanılan süre toplamda 9 ay (270 gün) doldurmuş olanlar süresiz olarak yararlanamaz.

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 1- https://esube.iskur.gov.tr web adresine girilerek, iş arayan kullanıcı girişi yapılır. 2- Sırasıyla, özgeçmiş kısmında a- İletişim ve Öğrenim bilgileri doldurulur. b- Temizlik Görevlisi olarak başvuru yapılacak ise “Beden İşçisi (Temizlik)” mesleği eklenir. 3- Özgeçmiş bölümünden çıkılarak ana sayfada listelenen TYP BAŞVURU bölümüne girilir.

4- Birim: HATAY ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ seçilip ARA butonu tıklanır.

5- Ekranda listelenen TYP programlarından uygun olan (Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı birimlere başvuru yapacaklar için kayıtlı ikamet adresinizin bulunduğu ilçede düzenlenen program) tıklanarak başvuru yapılır.

DİKKAT: Sadece kayıtlı ikamet adresinizin bulunduğu ilçedeki programa başvuru yapabilirsiniz. Sadece bir program için başvuru yapılabilir.

ANTAKYA 32 Kişi KIRIKHAN 3 Kişi İSKENDERUN 7 Kişi SAMANDAĞ 3 Kişi DÖRTYOL 3 Kişi ARSUZ 3 Kişi REYHANLI 3 Kişi HASSA 3 Kişi” denildi.

En az 10 karakter gerekli