“Antakya Millet Bahçesi’ne camii müjdesi”

“Antakya Millet Bahçesi’ne camii müjdesi”

ABONE OL
2 Ocak 2022 17:58
“Antakya Millet Bahçesi’ne camii müjdesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’ya yapılacak olan 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Partili 5 Milletvekili, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Antakya Belediyesi meclis üyeleri ve 22 STK’nın desteğiyle muazzam bir cami ve külliye kompleksi inşa edilecek.

Proje, AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal’ın, 5 milletvekilinin, Yasin-i Şerif Derneğinin ve 22 STK’nın büyük desteğiyle hayırseverler tarafından gerçekleştirilecek. 46,5 dönümlük bir alanda inşa edilecek olan Millet Bahçesi’nin en uygun noktasında inşa edilecek olan cami kompleksi Hatay’ın sembollerinden biri olacak. Yaklaşık 5 dönümlük alana inşa edilecek olan külliyenin içerisinde caminin yanı sıra aşevi, kütüphane, otopark, gençlik merkezi ve kreş de yer alacak.

ENGELLEME YOK, İNŞAAT KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAK

Millet Bahçesi içerisinde 5 dönümlük alana yapılacak olan cami projesinde engelleme olduğuna yönelik duyumların ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Parti Milletvekilleri ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile birlikte konu ile ilgilenen STK’lar Yasin-i Şerif Camii Derneği ve kanaat önderleri bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan ortak kararda bu tür dedikodularla geçirilecek zamanın olmadığı kaydedilirken, cami inşaatının kısa süre içerisinde başlayacağı ifade edildi. Alınan karar gereği, tüm yetkililerin ellerini taşın altına koyarak camiyi Antakya’ya kazandırmaya kararlı oldukları belirtildi.

VATANDAŞLARDAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Millet Bahçesi içerisine cami yapılacak olmasından dolayı mutlu olan vatandaşlar, başta AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal olmak üzere, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a, Antakya Belediyesi meclis üyelerine, 5 AK Partili vekile ve STK’lara teşekkür ettiler. Antakya’nın merkezindeki cami eksikliğini giderecek olan millet bahçesi içerisine yapılacak caminin herkesi mutlu ettiğini belirten vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür ederek, caminin açılışını sabırsızlıkla beklediklerini kaydettiler

Hatay Milli İrade

ENGELLEME YOK, İNŞAAT KISA SÜRE İÇİNDE BAŞLAYACAK

Millet Bahçesi içerisinde yaklaşık 5 dönümlük alana yapılacak olan külliye projesinde engelleme olduğuna yönelik duyumların ortaya çıkmasının ardından AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal, AK Parti Milletvekilleri ve Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz ile birlikte konu ile ilgilenen STK’lar Yasin-i Şerif Camii Derneği ve kanaat önderleri bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda alınan ortak kararda bu tür dedikodularla geçirilecek zamanın olmadığı kaydedilirken, cami inşaatının kısa süre içerisinde başlayacağı ifade edildi. Alınan karar gereği, tüm yetkililerin ellerini taşın altına koyarak kompleksi Antakya’ya kazandırmaya kararlı oldukları belirtildi.

VATANDAŞLARDAN EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Millet Bahçesi içerisine cami külliyesi yapılacak olmasından dolayı mutlu olan vatandaşlar, başta AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal olmak üzere, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’a, Antakya Belediyesi meclis üyelerine, 5 AK Partili vekile ve STK’lara teşekkür ettiler. Antakya’nın merkezindeki cami ve külliye eksikliğini giderecek olan millet bahçesi içerisine yapılacak caminin herkesi mutlu ettiğini belirten vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür ederek, caminin açılışını sabırsızlıkla beklediklerini kaydettiler.

Hatay Milli İrade Platformu Başkanı Dr. Mehmet Onur Vekillerimizin ve İl başkanımızın yüreklere su serpen konuşmalarından mutluluk duyduğunu ve şehrimizin bu eksiğinin giderilmesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. (Haber: Hikmet OTUZBİR)

www.hataybuyuksehirgazetesi.com

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Şakir Hakan Gökşen

    Sayın yetkililer evet ibadethane cami olmazsa olmazlarımızdandır. Ancak bu kent alanına elzem olan bu değildir. İsraftır haramdır kentimizin bir doğru dürüst sığınağı yoktur. Acil toplanma alanımız yoktur. Gerçek manada otoparkımız yoktur, gıpta edilecek bir kültür binamız yoktur, bunlar bu alana daha müsaid değilmidir. Şehir merkezinde bulunan Antakya oteli yıkılmış peşkeş çekilmiştir, vakıf alanı merkezde nahoş görüntü oluşturmaktadır. Yatırımlar mantıklı olmalıdır. Camiler mutlaka gereklidir. Ancak cemaati olunca mana kazanır düşünülen cami nüyük olmasına büyüktür ama yer olarak uygundur denilemez. Saygılarımla duyarlı bir siyaset iyi bir yatırım ve proje Hataya daha iyi olacaktır.